PROSJEKT+

Planlegger du et stort bygg- eller oppussingsprosjekt i 2021?

Visste du at det kan ta flere måneder fra du starter planleggingen til ditt oppussingsprosjektet er i gang? Her gir vi deg seks nyttige råd til planleggingen av ditt neste prosjekt.

Sist oppdatert: 22. aug 2022 11:53

Seks tips til den beste starten på ditt neste oppussingsprosjekt:

1. Planlegg prosjektet nøyaktig og grundig

Skriv ned hvilke ønsker, behov og mål du har for prosjektet. Det er alltid nyttig å lage tegninger for hvordan den nye løsningen skal se ut. Deretter er en viktig del av planleggingen å sette opp et realistisk budsjett som reflekterer størrelsen på prosjektet. I budsjettet må du inkludere alt fra arbeidstimer til materialer, husk også å legge inn en buffer til uforutsette hendelser.

2. Undersøk om du må du søke til kommunen

Sjekk på nettsidene til din kommune om prosjektet ditt er søknadspliktig eller ikke. For at søknadsprosessen skal gå så raskt som mulig må du sørge for å ha alt av dokumenter og tegninger på plass før du sender inn søknaden. Ved større prosjekter kan det være best å få hjelp av fagpersoner til å søke for deg. Det kan enten en god arkitekt, prosjektleder eller entreprenør hjelpe deg med. Husk at tillatelser fra kommunen er tidsbestemte, så har du først fått tillatelse bør du sette i gang så raskt som mulig.

3. Sørg for å ha finansiering av prosjektet

Før du setter i gang må du vite at du har finansiering på plass. Oppgradering av boligen kan øke verdien på eiendommen. Mange velger derfor å øke på huslånet sitt for å finansiere et oppussingsprosjekt. Dersom du skal søke til banken om finansiering vil du som regel trenge å legge frem tegninger og dokumentasjon på planleggingen. Husk at du kan sjekke med flere banker for å få det beste tilbudet på lånefinansiering. Sørg for at du har lagt inn en buffer i budsjettet ditt, slik at det er rom for at endringer kan oppstå.

PROSJEKT+ setter deg i kontakt med solide fagfolk

Kun seriøse fagfolk som har erfaring med ditt bygg- eller oppussingsprosjekt. - uforpliktende og gratis

4. Sikre deg de beste bedriftene

Det aller viktigste for et vellykket prosjekt er at bedriften du bruker til å få utført jobben er solid, dyktig og at du kan stole på dem. Bedriften bør kunne dokumentere at de har relevante sertifiseringer og godkjenninger, i tillegg til gode referanser. Sett av god tid sammen med de aktuelle bedriftene på befaring. Det er viktig med god kjemi mellom deg og de som skal utføre prosjektet.

5. Be om spesifiserte tilbud, og sammenlign flere tilbud

For å få mest mulig sammenlignbare tilbud bør du be bedriftene spesifisere tilbudene sine så godt som mulig. Da kan dere unngå misforståelser, og feil prising av prosjektet. Sørg for å gjennomgå tilbudene og sammenligne dem grundig. Det gjør det enklere for deg å velge riktig bedrift til ditt prosjekt. Husk å inngå en skriftlig kontrakt før prosjektets start. Spesifiser dato og eventuelle forbehold.

6. Inngå skriftlig kontrakt før arbeidet starter

Den beste måten å forsikre deg selv mot forsinkelser, feil og tvister i etterkant er ved å inngå en skriftlig kontrakt før prosjektets start. Spesifiser datoer for oppstart og avslutning. Sørg for å ta med eventuelle sanksjoner ved utsettelser, og andre nødvendige forbehold. Dersom du ikke har inngått kontrakt med din håndverker, og noe skjærer seg i løpet av prosjektet, vil veien til mål bli mye lenger.

Slik fungerer PROSJEKT+

Registrer ditt prosjektet

Registrerer ditt prosjekt med noen få ord på våre nettsider. Deretter kontakter vi i PROSJEKT+ deg for å gå gjennom prosjektet, dine forventninger og ønsker til relevante bedrifter.

Vi håndplukker bedrifter

Deretter plukker vi ut tre bedrifter som passer godt til ditt prosjektet. Bedriftene velges på bakgrunn av type prosjekt, faglig kompetanse og tilgjengelighet.

Vi følger opp

Dersom du velger å inngå kontrakt med en bedrift vil vi i PROSJEKT+ være tilgjengelig gjennom hele prosjektperioden, og følge opp at både du og din bedrift får den støtten dere trenger.

PROSJEKT+ har kvalitetssikret fagfolk for deg

En tjeneste for deg som ønsker kvalitet og trygghet til ditt oppussingsprosjekt

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023