Bygge ny garasje, eller renovere den gamle?

Et byggeprosjekt er bestandig en omfattende prosess og krever både nøye planlegging i forkant og god oppfølging underveis. Å bygge en garasje er intet unntak – du må tenke nøye gjennom hvordan du vil at den skal se ut, hvor den skal være plassert og hva du skal bruke den til. Heldigvis er arbeidet enklere om du benytter deg av dyktige fagfolk hele veien!

Bygge ny garasje eller renovere den gamle – et komplekst og stort prosjekt!

Du har tre valg når du bygger garasje: Skal du renovere en eksisterende bygning, kjøpe en prefabrikert ferdigmodul eller bygge en helt ny garasje?

Prosjektets kostnader, tidsbruk og fleksibilitet vil bli påvirket av hva du velger.

Tenk nøye gjennom hva som passer best for dine konkrete planer, og forholdene du bygger under.

En garasje er ikke bygd på 1-2-3, du må beregne at det vil ta en stund før den er ferdig til bruk.

Om du bygger en garasje som ikke er søknadspliktig kan den være ferdig på kanskje en måned, men om du må søke tar det fort to til tre måneder.

I tillegg til å planlegge tidsbruken i prosjektet, må du beregne når byggingen eller renoveringen skal skje med tanke på sesongen.

Vær og vind har mye å si for en garasje, både under byggingen men også i årene etterpå når du skal bruke den.

En garasje skal tåle norske forhold, og samtidig være egnet til det formålet du har for den.

Skal du bare parkere bilen der, eller har du større planer? Skal du bruke den som verksted, eller kanskje som oppbevaringsplass?

Få planene dine ned på papiret, og planlegg slikt god tid i forveien.

Snakk med fagfolk om hvilke ambisjoner du har for garasjeprosjektet ditt, så er du sikker på at du får en bygning som passer til dine behov.

Les vår veileder for hvordan du bygger en ny garasje

En garasje er nyttig investering, enten du vil øke verdien på tomten din eller forbedre lagringsplassen for eiendeler og kjøretøy. Les vår veileder for hvordan du kommer i gang, og gjennomfører byggeprosjektet.

Sjekk hva det koster å bygge garasje

Gå gjennom disse fire enkle stegene for å finne ut hvor mye det koster å bygge garasje

Vil du lese mer om hva det koster å bygge en garasje?

Kostnadene for å bygge en garasje kan variere ganske mye, og prisen på det ferdige prosjektet vil avhenge av omfanget og valgene som tas underveis. Vi har skrevet en artikkel om prisen for en garasje, basert på generelle priser og tidligere prosjekter.

Ønsker du å komme i kontakt med flinke fagfolk?

PROSJEKT+ sørger for kvalitet og trygg gjennomføring i ditt garasjeprosjekt

Registrer prosjektet her

Hva er ansvaret ditt som huseier når du bygger garasje?

Les alt du må tenke på i forkant og underveis i garasjeprosjektet ditt.

Vanlige spørsmål når du skal bygge ny garasje

Vi i PROSJEKT+ har behandlet mange prosjekter som involverer å bygge garasjer, og vi vet hva som er de vanligste spørsmålene. Hos oss kan du få hjelp og råd hos fagfolk og tidligere håndverkere, som kan besvare spørsmålene dine knyttet til det å bygge eller renovere garasje.

Hvor lang tid tar det å bygge garasje?
Må jeg søke om å bygge garasje?
Må jeg sende ut nabovarsel når jeg skal bygge garasje?
Hvilke andre prosjekter er det vanlig å gjøre samtidig?

Les vår sjekkliste: 10 ting du bør huske på når du skal bygge garasje


Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

 

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023