Bygge ny hybel eller utleiedel?

Byggeprosjekter er bestandig omfattende prosesser, og de krever både planlegging i forkant og god oppfølging underveis. En ny hybel eller utleiedel i boligen din kan virke som et stort prosjekt å gå i gang med, men om du planlegger godt og forbereder deg skikkelig kan du få et resultat du vil tjene på i lang tid framover. Om du også benytter dyktige fagfolk hele veien, blir jobben enda enklere!

Bygge ny hybel eller utleiedel – et stort og omfangsrikt prosjekt

Du har flere valg når du skal bygge en ny hybel eller utleiedel.

Skal den bygges i tilknytning til primærboligen din, eller en garasje? Skal hybelen være på loftet ditt, eller kanskje i kjelleren?

Du må også bestemme deg for om du skal ha hybel, eller kun en utleiedel.

Dette er to forskjellige ting, og det stilles ulike krav til de to bygningsformene.

Prosjektets kostnader, tidsbruk og fleksibilitet vil bli påvirket av hva du velger av materialer, løsninger og standard.

Tenk nøye gjennom hva som passer best for deg og boligen, og ikke minst lommeboken din!

En hybel eller utleiedel blir ikke bygd i en fei heller, så du må beregne at det vil ta en stund før den er ferdig til bruk.

Hvilket utgangspunkt du har før du starter prosjektet, vil påvirke tidsbruken.

Husk på at du må beregne behandlingstiden til søknaden til kommunen når du bestemmer tidsrammen til prosjektet.

Hybel og utleiedel vil som regel innebære søknad om bruksendring, i tillegg til at andre krav til søknadsplikt også kan gjelde på grunn av plassering og konstruksjonsendringer.

Om du er tidlig ute med planlegging og forberedelser, vil både søknadsarbeidet og selve gjennomføringen av prosjektet gå raskere.

Husk å snakke med fagfolk om hva du ønsker deg for den nye hybelen eller utleiedelen din, så er du sikker på at du får akkurat det du trenger!

Les vår veileder for bygging av hybel eller utleiedel

En utleiedel i boligen er en nyttig investering, enten du vil øke verdien på tomten din eller spe på inntekten gjennom leie. Les om hvordan du kommer i gang, og gjennomfører prosjektet!

Ønsker du å komme i kontakt med flinke fagfolk?

PROSJEKT+ sørger for kvalitet og trygg gjennomføring når du bygger hybel eller utleiedel.

Registrer prosjektet her

Hva koster det å bygge en hybel eller utleiedel?

Kostnadene for å bygge en hybel kan variere ganske mye, og prisen på det ferdige prosjektet vil være avhengig av hvor stort prosjektet ditt er. Les mer om kostnadene du kan forvente deg når du bygger en utleiedel i boligen din.

Vanlige spørsmål når du skal bygge ny hybel

Vi i PROSJEKT+ har behandlet mange prosjekter som involverer å bygge hybler eller utleiedeler, og vi vet hva som er de vanligste spørsmålene. Hos oss kan du få hjelp og råd hos fagfolk og tidligere håndverkere, som kan besvare spørsmålene dine knyttet til byggeprosjekter.

Hvor lang tid tar det å bygge hybel eller utleiedel?
Må jeg søke om å bygge hybel eller utleiedel?
Må jeg sende ut nabovarsel når jeg skal bygge hybel eller utleiedel?
Hvilke andre prosjekter er det vanlig å gjøre samtidig?

Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

 

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023