Hva koster det å bygge hybel eller utleiedel?

Prisen på å bygge en hybel eller en utleiedel vil avhenge av hvor mye som skal gjøres, hvor i boligen du skal bygge utleiedel og naturligvis hvilken standard du ønsker på utleiedelen. Her forteller vi deg mer om hva slags pris og kostnader du kan forvente deg på de ulike delene av prosjektet.

Sist oppdatert: 24. apr 13:53

Hva koster en hybel eller en utleiedel?

Totalprisen for å bygge hybel eller en utleiedel vil avhenge av omfanget på prosjektet, og hvilke valg du gjør i forkant og underveis. Det er derfor vanskelig å gi et nøyaktig prisestimat på slike prosjekter, det vil nemlig variere veldig.

Det er imidlertid mulig å si noe om hva som vanligvis er de store kostnadsdriverne når du skal bygge en hybel eller utleiedel.

Arkitekt

Dersom du i forkant av prosjektet har behov for å benytte en arkitekt til å lage tegninger og søke til kommunen på dine vegne, kan du regne med rundt 50 000–70 000 kr.

Hva koster et arkitekttegnet prosjekt?

Les mer her

En arkitekt er en stor utgiftspost i et byggeprosjekt, men også en lønnsom investering. Med arkitekttegnede løsninger vil du få en utleiedel av god kvalitet.
En arkitekt er en stor utgiftspost i et byggeprosjekt, men også en lønnsom investering. Med arkitekttegnede løsninger vil du få en utleiedel av god kvalitet.

Tilbygg og påbygg

Kostnadsmessig er påbygg et dyrere prosjekt enn tilbygg, siden du i de fleste tilfeller må rive det eksisterende taket før du kan bygge en ny etasje. Det blir med andre ord to store jobber som må gjøres, hvor også arbeidstimer og valg av materialer er med på å øke prisen på prosjektet.

På slike prosjekter kan du anslå en snittpris på 25 000–35 000 kr per kvadratmeter, men også her er det store variasjoner basert på størrelse på prosjektet og materialvalg.

Tilbygg og påbygg – hva koster det?

Trykk her for å lese mer

Både tilbygg og påbygg er store prosjekter som kan variere i pris. Materialvalg og prosjektets omfang vil avgjøre kostnadene.
Både tilbygg og påbygg er store prosjekter som kan variere i pris. Materialvalg og prosjektets omfang vil avgjøre kostnadene.

Vinduer

For å få utleiedelen godkjent som utleiedel er det krav til både dagslys, utsyn og ventilasjon. Er det ikke vinduer i rommet fra før av, må du både kjøpe og montere helt nye – og det vil naturlig nok dra opp prisen.

Nye vinduer kan koste alt fra kr 2 000 kr til 30 000 kr. Enkelte vinduer, som verandadører og spesialtilpassede vinduer, kan koste enda mer. Husk på at prisen på selve monteringen av vinduene kan bli påvirket av hvor i boligen vinduene skal settes inn.

Om det må kuttes i mur eller betong for å sette inn vinduer i en grunnmur for en kjellerhybel, kan det bli dyrere enn vinduer som skal monteres i en vanlig vegg av trepanel.

Vil du lese mer om vinduer og andre kostnader ved fasaderenovering?

Trykk her

Pigge og støpe nytt gulv

Skal du grave ut kjelleren, må du også betale for bortkjøring av massene som graves ut. Prisen på dette varierer, men utgravning ligger på rundt 1 500–3 000 kr per kvadratmeter, og transport på rundt 1 til 1,5 kr per kilo masse.

I tillegg vil det påløpe et mindre beløp for oppmøte, dette vil ligge på rundt 500 kr. Støp av gulv ligger på rundt 1 000–1 200 kr per kvadratmeter, og klargjøring av gulv koster omtrent 700 kr per kvadratmeter.

Skal du i tillegg legge radonduk, må du påregne cirka én arbeidsdag og to håndverkere på jobb. Basert på dette blir prisen omtrent 10 000–15 000 kr i tillegg til materialene.

Om du skal bygge hybel i kjelleren, kan det hende du må grave ut og støpe nytt gulv.
Om du skal bygge hybel i kjelleren, kan det hende du må grave ut og støpe nytt gulv.

Drenering

Drenering ligger vanligvis på rundt 4000–5000 kr per løpemeter. I tillegg kommer transportkostnader. Et godt tips er å drenere om våren, straks telen har forlatt bakken – da blir det mindre løsmasser, og du kan spare penger på transport.

Les mer om hva drenering og grunnarbeid koster her.

Bad

Totalkostnaden ved å pusse opp et baderom ligger som regel på mellom 200 000 kr og 400 000 kr. Dette inkluderer arbeidstimer, materiale og utstyr. Prisnivået kan variere mye, og er særlig avhengig av hvilken standard du velger på fliser og inventar.

Vil du vite mer om kostandene ved å bygge et bad?

Les vår prisveileder for baderom her

Prisnivået på et nytt baderom vil variere mye avhengig av hvilken standard du velger på fliser og inventar.
Prisnivået på et nytt baderom vil variere mye avhengig av hvilken standard du velger på fliser og inventar.

Prisen for en hybel avhenger av utgangspunktet du har, hvor mye som skal gjøres og standarden du ønsker deg.

Kjøkken

Kjøkken kan fås både dyrt og billig, men dersom du går for en smart IKEA-løsning, kan prisen komme på rundt 70 000 kr, inkludert montering, installasjon av rør og elektrisk arbeid. Du kan også velge et kjøkken til 300 000 kr.

Alt avhenger av hva du selv ønsker, og hvor mye du vil investere i kjøkkenet.

Vil du vite mer? Her kan du lese mer om hva det koster å bygge et kjøkken.

Prisen på et hybelkjøkken vil variere basert på standarden du vil ha på inventar og hvitevarer. Det finnes rimeligere løsninger, og også dyrere alternativer. Velg det som passer boligen og budsjettet ditt!
Prisen på et hybelkjøkken vil variere basert på standarden du vil ha på inventar og hvitevarer. Det finnes rimeligere løsninger, og også dyrere alternativer. Velg det som passer boligen og budsjettet ditt!

Totalkostnaden for å bygge hybel eller utleiedel

Totalt sett kan det å bygge en utleiedel fort komme opp i 1–2 million kroner, men er du heldig og har et godt utgangspunkt kan det hende du får gjort mye for et par hundre tusen kroner.

Alt avhenger av utgangspunktet du har, hvor mye som skal gjøres og standarden du ønsker deg.

Lønner det seg å bygge hybel før salg?

Mange kjøpere ser spesifikt etter boliger med utleiedel eller hybel, ettersom de da med leieinntektene kan betjene et større lån. Derfor kan det i noen tilfeller lønne seg å bygge en utleiedel i boligen sin i forkant av salg.

Men, for å lykkes med investeringen er det viktig å huske på å holde kostnadene nede der du kan, og å velge nøytrale materialer og farger som appellerer til de fleste.

Uansett anbefaler vi at du tar kontakt med en eiendomsmegler i forkant for å rådføre deg om hva som er best å gjøre. På Meglersiden får du hjelp til å velge riktig eiendomsmegler for deg.

Akkurat som ved valg av håndverker, er det smart å innhente flere tilbud når du skal selge bolig. Meglersiden hjelper deg å velge riktig megler for deg og din bolig.

PROSJEKT+ hjelper deg å finne solide håndverkere

For at ditt nye hybel- eller utleiedelsprosjekt skal gå så effektivt som mulig, vil det beste være å benytte en totalleverandør med den riktige kompetansen og god erfaring på lignende prosjekter.

Registrer prosjektet ditt hos oss, så setter vi deg i kontakt med sertifiserte og kvalifiserte bedrifter. Velg det tilbudet du liker best, og få oppfølging gjennom hele prosjektet ditt!

Lyst til å komme i gang med å bygge ny hybel?

PROSJEKT+ hjelper deg!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023