Skal du grave, drenere eller planere?

Grunnarbeid er en omfattende prosess og krever både planlegging i forkant og god oppfølging underveis. Da legger du grunnlaget for et godt byggeprosjekt i den videre prosessen. Heldigvis er arbeidet enklere om du benytter deg av dyktige fagfolk hele veien!

Grunnarbeid – det viktige grunnlaget for byggeprosjektet

Grunnarbeid er arbeidet som utføres på en tomt for å klargjøre før videre byggeprosjekter.

Omfanget av grunnarbeidet varierer derfor ut fra hvilket byggeprosjekt du skal utføre, og hva slags underlag du skal jobbe med.

Prosjektets kostnader, tidsbruk og fleksibilitet vil bli påvirket av hva du velger av verktøy, utførelse og omfang.

Tenk nøye gjennom hva som passer best for dine konkrete planer, og forholdene du bygger under.

Grunnarbeid er ikke utført på 1-2-3. Husk derfor å beregne estimert tidsbruk, slik at det ikke forsinker videre byggeprosjekter.

Hvordan og hva du skal søke om i forkant av prosjektet er avhengig av hva slags underlag du skal jobbe i, om det skal gjøre store inngrep i grunnlaget, om det skal sprenges og selve omfanget av prosjektet.

I tillegg til å planlegge tidsbruken i prosjektet, må du beregne når arbeidet skal skje med tanke på sesongen.

Vær og vind har mye å si når du skal jobbe med underlaget på en tomt.

Få planene dine ned på papiret, og planlegg slikt god tid i forveien!

Snakk med fagfolk om hva dine planer for grunnarbeidet, slik at både du og entreprenøren vet hva som skal utføres.

Les vår veileder for hvordan du går i gang med grunnarbeid

Skal du i gang med et byggeprosjekt? Grunnarbeid er sentralt i de fleste byggeprosjekter. Det er i denne fasen av prosjektet du får informasjon om underlaget, og legger grunnlaget for videre byggearbeid.

Ønsker du å komme i kontakt med flinke fagfolk?

PROSJEKT+ sørger for kvalitet og trygg gjennomføring når du skal utføre grunnarbeid.

Registrer prosjektet her

Hva det koster å utføre grunnarbeid?

Kostnadene for grunnarbeid kan variere ganske mye, og prisen vil være avhengig av størrelsen på prosjektet. Her kan du lese om kostnadene du kan forvente deg når du skal utføre grunnarbeid, basert på generelle priser og tidligere prosjekter.

Vanlige spørsmål når du skal utføre grunnarbeid

Vi i PROSJEKT+ har behandlet mange prosjekter som involverer å utføre grunnarbeid, og vi vet hva de vanligste spørsmålene er. Hos oss kan du få hjelp og råd hos fagfolk og tidligere håndverkere, som kan besvare spørsmålene dine knyttet til grunnarbeid og drenering på tomten din.

Hvor lang tid tar det å utføre grunnarbeid?
Må jeg søke om å utføre grunnarbeid?
Må jeg sende ut nabovarsel når jeg skal utføre grunnarbeid?
Hvilke andre prosjekter er det vanlig å gjøre samtidig?

Les vår sjekkliste: 10 ting du må huske på når du skal utføre grunnarbeid


Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

 

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023