Pusse opp loft

Om du skal du pusse opp loftet, heve taket eller kanskje bare pusse opp rommene innvendig er det mye å huske på. Hos PROSJEKT+ hjelper vi deg med alt fra å estimere pris til sjekklister underveis i prosjektet.

Pusse opp loft – gi boligen din et realt løft!

Om du har et loft med nok plass til å få utført de utbedringene som kreves, kan de aller fleste råloft i eneboliger og rekkehus omgjøres til boarealer.

Loftet må innfri kravene som stilles til rom for varig opphold. Det første du derfor bør gjøre, er å finne ut hva som må til for å få denne godkjennelsen i orden.

Loftsoppussing og totalrenovering av gamle råloft er et prosjekt som ofte består av mange ulike ledd. Omfanget av prosjektet ditt avhenger av hvordan loftet ditt ser ut i dag.

Et nyoppusset loft vil enkelt og greit gi deg mer plass i hverdagen, og også øke verdien på selve boligen.

Prosjektets typiske prisdrivere er hovedsakelig knyttet til kompleksiteten i prosjektet, og er sånn sett vanskelig å påvirke. Det du derimot kan gjøre for å redusere prisen, er å velge en enklere standard og planlegge prosjektet godt. På den måten vil du unngå fordyrende overraskelser.

Les vår steg for steg beskrivelse av å pusse opp loft

Å pusse opp loft er et komplekst prosjekt. I denne artikkelen finner du informasjon om hele prosessen, og noen gode råd på veien.

Sjekk hva det koster å pusse opp loft

Gå gjennom disse fire enkle stegene for å finne ut hvor mye det koster å pusse opp loftet

Sjekk hva det koster å pusse opp loftTilbake

Sjekk hva det koster å pusse opp loft


Tilbake

Lurer på hva det koster det å pusse opp loft?

Prisen for å pusse opp loft vil variere basert på hvor komplekst prosjektet er, og hvilken standard du velger. Dersom du må heve taket og skal legge til våtrom eller kjøkken vil prisen bli betydelig høyere. Om du derimot skal pusse opp et eksisterende loft som oppfyller krav til boareal, vil prisen bli lavere. Prisen over er gjennomsnittspriser basert på prosjekter formidlet gjennom PROSJEKT+. Vi har skrevet en utfyllende artikkel om hva det koster å pusse opp loft, hvilke kostnader du må regne med og hva de største driverene for pris er.

Ønsker du å komme i kontakt med solide fagfolk som kan pusse opp loftet ditt?

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring.

Registrer ditt prosjekt

Skal du heve taket på boligen din?

I denne artikkelen finner du svaret på alt du må vite dersom du skal heve taket på boligen din, for å få plass til en helt ny loftetasje.

Vanlige spørsmål når du skal pusse opp loft

Vi i PROSJEKT+ har behandlet mange loftsrenoveringer, og vi vet derfor hva som er de vanligste spørsmålene. Hos oss er det fagfolk, tidligere håndverkere, som kan besvare alle dine spørsmål knyttet til store prosjekter.

Tiden det tar å pusse opp en loftet avhenger i stor grad av hvor omfattende prosjektet er, hvor teknisk komplekst det er og ikke minst hvilke uforutsette hendelser som oppstår underveis.


Vanligvis tar loftsoppussing 4–6 uker, men dersom du skal heve taket og legge til våtrom må du regne med at prosjektet kan ta opp mot 2–3 måneder.

Hovedregelen er at du må søke, ettersom de fleste loftsetasjer ikke er regulert som boareal i boligen.


Du må da søke om bruksendring av areal fra tilleggsdel til hoveddel.

Nei! Heving av taket krever søknad ettersom det påvirker fasaden. I tillegg vil det kunne påvirke de bærende konstruksjonene for boligen. Vi anbefaler å få bistand av en arkitekt, og eventuelt en bygningsingeniør. En arkitekt kan også hjelpe deg med å søke til kommunen.


Vi har skrevet en egen artikkel som å bygge en helt ny loftsetasje og heve taket. Les mer her.

Ja, absolutt! Skal du ha et råloft til oppbevaring bør du etterisolere mellom takstolene (gulvet). Bruk isolasjonsrull for å unngå kuldeinnslipp i skjøtene. Husk å spar omtrent 5 cm i endene, for å opprettholde luftingen. Skal du derimot bruke loftet som oppholdsrom er du nødt til å isolere taket innvendig.


Etterisolering vil redusere varmetap, og gjøre boligen din mer energieffektiv.

Oppusset loft med skråtak, synlige bærebjelker i taket og treparkett på gulvet

Les vår sjekkliste med ting du bør huske på når du skal pusse opp loft

Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender deg nyttig informasjon med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekterPROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.