Pusse opp vaskerom

Det er mye å sette seg inn i og planlegge dersom du skal pusse opp eller bygge nytt vaskerom.

Her har vi samlet nyttig informasjon om hvordan du bør gå fram når du bygger vaskerom.

Les om hva det vil koste, hva det er viktig å huske på under planleggingen og vår nyttige sjekkliste – da blir gjennomføringen av prosjektet så enkelt som mulig!

Det er mye å tenke på før du setter i gang med å bygge nytt vaskerom. Her finner du informasjonen du trenger!

Et vaskerom kan gjøre praktiske oppgaver i boligen enklere. Du kan organisere og rydde i klesvask, samt lage gode løsninger for oppbevaring og arbeidsoppgaver som ikke kan utføres andre steder i huset.

Et vaskerom er derfor en nyttig investering i boligen, og kan gjøre hverdagen mye enklere.

Om du ønsker å få full uttelling for investeringen når du bygger eller pusser opp vaskerommet, bør du planlegge prosjektet i forkant.

Avdekk hva slags behov du har og hva slags funksjon rommet skal fylle.

Det er selvfølgelig vanlig å ha en vaskemaskin og kanskje en tørketrommel på vaskerommet, men det er flere ting som det kan være lurt å flytte til vaskerommet.

En utslagsvask med god plass til en vaskebøtte eller et skikkelig skapsystem for sortering av klesvask kan også være fint å ha på vaskerommet.

Hyller for langtidslagring kan også være lurt, eller kanskje til og med et ekstra kjøle- eller fryseskap?

Et vaskerom er et våtrom, og må følge de samme tekniske kravene som et baderom. Det kan derfor være et dyrt rom å pusse opp, renovere eller bygge helt nytt.

Om du investerer i gode tekniske installasjoner og benytter fagfolk, kan du likevel ende opp med en lønnsom investering.

Da vil du ha et brukbart vaskerom i mange år. Om du skal pusse opp kjøkkenet eller baderommet også, kan du spare penger på å utføre disse prosjektene samtidig.

Da kan du bruke de samme håndverkerne, og få lagt opp både vann, avløp og elektrisitet i samme prosjektperiode.

Det kan ta en stund å bygge eller renovere et vaskerom. Du må regne med at det kan ta alt fra omtrent tre uker til åtte uker, avhengig av hvor mye som må gjøres.

Overfladiske endringer og enkle forbedringer tar kortere tid, men om du må ha nye rør, nytt inventar eller nye overflater vil prosjektet ta lengre tid.

Husk også på at om prosjektet er søknadspliktig, vil det ta lengre tid på grunn av saksbehandlingstiden.

Hva innebærer det å bygge et vaskerom? Her kan du lese vår veileder med tips og råd til hele prosessen

Totalrenovering eller bygging av et vaskerom kan være et komplekst prosjekt. Det er lurt å sette seg inn i prosessen før du skal sette i gang med å finne håndverkere til å utføre prosjektet. Her forteller vi deg hvordan prosjektet foregår, fra start til slutt.

Ønsker du å komme i kontakt med kvalitetssikrede og dyktige håndverkere?

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring.

Registrer prosjekt

Hva det koster det å pusse opp eller bygge et vaskerom?

Prisen på et nytt vaskerom avhenger av hvor komplekst prosjektet er, og selve størrelsen på rommet. Kostnadene til prosjektet vil også variere basert på hvilke valg du tar når det gjelder standarden på inventaret og materialene som benyttes. Vi har samlet en oversikt over estimerte priser på oppussing, renovering eller bygging av vaskerom. Her kan du lese om hvilke utgifter du må regne med, hva som kan presse opp prisen på prosjektet og om det lønner seg å bygge nytt vaskerom.

Vanlige spørsmål om oppussing og bygging av vaskerom

PROSJEKT+ har hjulpet mange kunder med å finne fagfolk til å pusse opp eller bygge nytt vaskerom. Under finner du de vanligste spørsmålene om det å renovere eller bygge vaskerom i boligen. Hos oss er det fagfolk, tidligere håndverkere, som kan besvare spørsmålene dine om store oppussingsprosjekter.

Er et vaskerom definert som et våtrom?
Hva koster et vaskerom?
Hva kan jeg gjøre for at oppussingen av vaskerommet blir rimeligere?
Hvor stort bør et vaskerom være?
Hvordan bør jeg innrede et vaskerom?
Når bør jeg skrive kontrakt med håndverksbedriften?

Forbered deg til byggeprosjektet med våre ti spørsmål

Her er en sjekkliste med viktige spørsmål du bør ta stilling til før du starter vaskeromsprosjektet.

Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

Fem tips til oppussingsprosjekter

 

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du holde deg oppdatert på innhold fra PROSJEKT+? Vi sender ut nyttig informasjon i våre nyhetsbrev, med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekter.

© Schibsted Norge SMB, 2023