Bolig med mørk grå og sort garasje ved siden av.

Bygge ny garasje, eller renovere den gamle?

Et byggeprosjekt er bestandig en omfattende prosess og krever både nøye planlegging i forkant og god oppfølging underveis. Å bygge en garasje er intet unntak – du må tenke nøye gjennom hvordan du vil at den skal se ut, hvor den skal være plassert og hva du skal bruke den til. Heldigvis er arbeidet enklere om du benytter deg av dyktige fagfolk hele veien!

Bygge ny garasje eller renovere den gamle – et komplekst og stort prosjekt!

Du har tre valg når du bygger garasje: Skal du renovere en eksisterende bygning, kjøpe en prefabrikert ferdigmodul eller bygge en helt ny garasje?

Prosjektets kostnader, tidsbruk og fleksibilitet vil bli påvirket av hva du velger. Tenk nøye gjennom hva som passer best for dine konkrete planer, og forholdene du bygger under.

En garasje er ikke bygd på 1-2-3, du må beregne at det vil ta en stund før den er ferdig til bruk.

Om du bygger en garasje som ikke er søknadspliktig kan den være ferdig på kanskje en måned, men om du må søke tar det fort to til tre måneder.

I tillegg til å planlegge tidsbruken i prosjektet, må du beregne når byggingen eller renoveringen skal skje med tanke på sesongen. Vær og vind har mye å si for en garasje, både under byggingen men også i årene etterpå når du skal bruke den.

En garasje skal tåle norske forhold, og samtidig være egnet til det formålet du har for den. Skal du bare parkere bilen der, eller har du større planer? Skal du bruke den som verksted, eller kanskje som oppbevaringsplass?

Få planene dine ned på papiret, og planlegg slikt i god tid i forveien.

Snakk med fagfolk om hvilke ambisjoner du har for garasjeprosjektet ditt, så er du sikker på at du får en bygning som passer til dine behov.

Les vår veileder for hvordan du kan bygge en ny garasje, steg for steg.

En garasje er nyttig investering, enten du vil øke verdien på tomten din eller forbedre lagringsplassen din for eiendeler og kjøretøy. Les vår veileder for hvordan du kommer i gang, og gjennomfører ditt nye byggeprosjekt.

Sjekk hva det koster å bygge garasje

Gå gjennom disse fire enkle stegene for å finne ut hvor mye det koster å bygge garasje

Sjekk hva det koster å bygge garasjeTilbake

Sjekk hva det koster å bygge garasje


Tilbake

Vil du lese mer om hva det koster å bygge en garasje?

Kostnadene for å bygge en garasje kan variere ganske mye, og prisen på det ferdige prosjektet vil være avhengig av omfanget og valgene som tas underveis. Vi har skrevet en egen artikkel om kostnadene du kan forvente deg når du bygger en garasje, basert på generelle priser og tidligere prosjekter.

Ønsker du å komme i kontakt med flinke fagfolk?

PROSJEKT+ sørger for kvalitet og trygg gjennomføring i ditt garasjeprosjekt

Registrer ditt prosjekt her

Vil du vite mer om hva ditt ansvar som huseier er i byggeprosjekter?

Vi har skrevet en artikkel om alt du må tenke på i forkant og underveis i garasjeprosjektet ditt.

Vanlige spørsmål når du skal bygge ny garasje

Vi i PROSJEKT+ har behandlet mange prosjekter som involverer å bygge garasjer, og vi vet hva som er de vanligste spørsmålene. Hos oss kan du få hjelp og råd hos fagfolk og tidligere håndverkere, som kan besvare spørsmålene dine knyttet til det å bygge eller renovere garasje.

Hvor lang tid det vil ta å bygge en garasje, må beregnes med utgangspunkt i størrelsen på prosjektet ditt. Hvor mye forarbeid og planlegging som kreves vil påvirke tidsbruken, i tillegg til selve utførelsen av arbeidet.

Dersom garasjen er større enn 50 kvadratmeter, må du søke om lov til å bygge. I tillegg finnes det andre særegne regler for å bygge frittstående bygninger på tomten din. Undersøk alltid din kommunes regler før du begynner på et byggeprosjekt.

Om garasjen er søknadspliktig, er du nødt til å sende ut nabovarsel. Om den ikke er det kan du la være. Det kan likevel være en fin gest å varsle naboer, uansett om du er pliktig til det eller ikke.

Det er vanlig å drenere rundt boligen, utbedre innkjørsel og hage, samt bytte kledning og renovere fasade samtidig som du bygger garasje.

Moderne garasje med bred, hvit port med vinduer øverst.

Les vår sjekkliste: 10 ting du bør huske på når du skal bygge garasje


Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender deg nyttig informasjon med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekterPROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.