Moderne kjøkken med lyst trepanel og hvite fronter.

Pusse opp kjøkken

Om du skal pusse opp kjøkkenet ditt, eller kanskje bygge et helt nytt kjøkken, så er det mye å huske på. Her har vi samlet nyttig informasjon om alt fra hvordan du totalrenoverer et kjøkken og hva det koster, til nyttige sjekklister og inspirasjon.

Pusse opp kjøkkenet – det er mye å tenke på før du setter i gang. Her finner du all informasjonen du trenger!

Oppussing og renovering kan ofte oppleves som store og komplekse prosjekter. Selv om det krever mye arbeid å pusse opp kjøkkenet, er det mange ting som gjør det omfangsrike prosjektet vel verdt strevet.

Du får blant annet muligheten til å skape et rom for både god arbeidsflyt og hyggelige sosiale sammenkomster. Du står stort sett fritt til å velge design og farger som du selv foretrekker, og har mange valgmuligheter når det kommer til materialer og interiør.

Det er lurt å stille godt forberedt før du pusser opp kjøkkenet. God planlegging og skikkelige forberedelser vil spare deg både tid og ressurser. Vær forberedt på at prosjektet vil ta en stund fra du først starter planleggingen, til kjøkkenet er ferdig.

Ofte er det selve leveransen av kjøkkeninnredningen som tar lengst tid. Om du får hjelp av entreprenøren eller håndverkeren din til å bestille kjøkkeninnredningen, vil prosjektet som regel gå fortere og mer sømløst!

Prisen på et nytt kjøkken vil variere basert på hvor stort prosjektet ditt er. Innredningen og materialene er vanlige prisdrivere, samt prosjektets kompleksitet. Om du også skal flytte kjøkkenet til et nytt rom, må du regne med at både tidsrammen og kostandene vil øke.

Husk å spørre håndverkerne om hva de anbefaler for ditt spesifikke prosjekt, og hva du eventuelt bør få utført samtidig som du renoverer kjøkkenet. En samlet totalpris på flere prosjekter er rimeligere enn å få flere oppussingsjobber utført på forskjellige tidspunkt.

Hva innebærer det egentlig å totalrenovere eller bygge et kjøkken? Les vår veileder for å få en steg for steg beskrivelse

Totalrenovering eller oppussing av kjøkken er et spennende, men komplekst prosjekt. Det lønner seg å forstå prosessen før du skal sette i gang med å finne håndverkere til å utføre prosjektet. Her forteller vi deg hvordan prosjektet utføres, fra start til slutt.

Lurer du på hva det koster å pusse opp kjøkkenet?

Prisen på å pusse opp kjøkkenet avhenger i stor grad av hvor komplekst prosjektet er, og selve størrelsen på rommet. Prisen vil variere basert på valg du tar når det gjelder standarden på inventaret og materialene. Prisene i vår artikkel er gjennomsnittspriser fra prosjekter formidlet gjennom PROSJEKT+.

Ønsker du å komme i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere?

PROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring.

Registrer prosjektet ditt

Vanlige spørsmål når du skal pusse opp kjøkkenet

Vi i PROSJEKT+ har hjulpet mange privatpersoner med å finne gode fagfolk til å pusse opp kjøkkenet. Under finner du de vanligste spørsmålene vi får om renovering og oppussing av kjøkkenet. Hos oss er det fagfolk, tidligere håndverkere, som kan besvare alle dine spørsmål knyttet til store prosjekter.

En overfladisk oppussing av et kjøkken tar kort tid, mens en totalrenovering tar lengre tid. Om du renoverer og setter inn ny innredning, kan monteringen ta omtrent en ukes tid. Du må beregne noen ekstra dager om du skal få utført annet arbeid, for eksempel nytt gulv, ny belysning eller lignende. Om du skal flytte kjøkkenet til et helt nytt rom i boligen, må du beregne at alt arbeidet kan ta omtrent en måneds tid. Om du må ha byggetillatelse fra kommunen, vil behandlingstiden på søknaden vanligvis ta tre uker.

For å få ned kostnadene på et nytt kjøkken er det flere ting du kan gjøre. Du kan velge billigere inventar og materialer, eller velge rimeligere gulvbelegg. God planlegging og forberedelser er også viktig for å spare kostander, slik at du slipper uforutsette utgifter.

Nei, som regel er det ikke søknadspliktig å pusse opp kjøkkenet. Unntaket er om du skal rive en bærevegg. Da må du involvere en fagperson som kan godkjenne inngrepet, og du må sende en søknad til en kommunen. Husk på at om du bor i blokk eller sameie, er det ofte egne regler for avtrekksvifter på kjøkken. Om du skal flytte kjøkkenet eller montere ny ventilator, må du undersøke borettslagets regler først.

Du bør alltid skrive en kontrakt når du hyrer inn håndverkere. Det er viktig at begge parter undertegner kontrakten før arbeidet starter, slik at begge parter er sikret hvis eventuelle tvister oppstår.

Kjøkken med trefargede skap og hvite vegger

Forbered deg til kjøkkenprosjektet ditt med sjekklisten vår

Hvilket kjøkken skal du velge? Du har mange muligheter innen design og utforming!

Husk at gjennomtenkt innredning og smarte løsninger er viktig for hvor bra resultatet blir. Les denne artikkelen med gode råd til hva du bør tenke på når du skal innrede kjøkkenet, og hvilke smarte løsninger du bør velge når det gjelder materialer og inventar.

Fem tips til deg som skal i gang med et byggeprosjekt

Vår prosjektkoordinator og tidligere snekker, Håkon Myklebostad Lo, gir deg som skal gå i gang med et stort bygge- eller oppussingsprosjekt fem nyttige tips på veien.

Fem tips til oppussingsprosjekter

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vi sender deg nyttig informasjon med råd og tips om større oppussings- og byggeprosjekterPROSJEKT+ er en tjeneste for deg som er opptatt av kvalitet og trygg gjennomføring

PROSJEKT+ setter deg som skal gjennomføre et stort byggeprosjekt i kontakt med kvalitetssikrede håndverkere, arkitekter og prosjektledere. Vi kvalitetssikrer alle bedriftene som er med på tjenesten, og følger og støtter deg før og underveis i prosjektet.

PROSJEKT+ er en enkel og bekymringsløs tjeneste for oppstart og gjennomføring av store byggeprosjekter. Vi håndplukker tre kvalitetssikrede bedrifter for ditt prosjekt, slik at du selv slipper å vurdere alle interesserte bedrifter opp mot hverandre. Avtal befaring med de tre bedriftene vi setter deg i kontakt med, og velg så bedriften du mener passer best til ditt prosjekt. Tilbudene er uforpliktende, og du står fritt til å velge hvem du vil.

Les mer om PROSJEKT+

PROSJEKT+ kvalitetssikrer bedrifter

Hos PROSJEKT+ setter vi kvalitet og trygg gjennomføring i førersetet. Vi stiller derfor strenge krav til våre bedrifter. Vi kontrollerer økonomi, evalueringer og sertifiseringer.